+46(0)40-672 88 88

FÖRSÄLJNING – SNABBASTE VÄGEN
TILL EN LYCKAD AFFÄR

Försäljningsmodulen i DäckData ger dig snabba svar om priser, hanterar kontanter och fakturor, räknar på kompletta hjul och hjälper dig hitta rätt däck och fälg på några sekunder.

FÖRSÄLJNINGSMODULEN FÖRÄNDRAR SÄTTET
NI SÄLJER OCH LEVERERAR DÄCK PÅ.

Vi har byggt en helt ny Försäljningsmodul som klarar att ge snabba svar om priser, hantera kontanter och faktura, räkna på kompletta hjul samt hitta rätt däck och fälg. På samma bild kan du kan se ditt eget, dina filialers och dina leverantörers lager.

Vi var först med integration av dina däck- och fälgleverantörers lager och att beställa varor online. Nu lanserar vi dubbelriktad SMS, offert via e-post och även kreditupplysning. Med ett klick ser du t.ex. alltid din marginal och vad kunden köpt senast. Vi har även handpenning som alternativ, som kan användas om du är osäker på om kunden hämtar ut sina hjul.

Sök däck och fälg

Knappa in bilens registreringsnummer och DäckData visar däckdimension, lager och pris färdigt på bil inom några sekunder. Lägg till fälg i samma sökning så ser du priset för hela satsen. Vår EDI-koppling gör att du från samma vy kan se din leveranörs lager och även beställa den vägen. Pris till din kund kan skrivas ut eller mailas.

Mätresultat direkt i orderbilden

För dig med kopplad mönsterdjupsmätare hjälper DäckData dig med merförsäljning via mätresultaten direkt i orderfönstret. Mätresultaten kan kopplas till däckhotellet, skrivas ut eller mailas till kunden. Du får du ett perfekt underlag på slitage på däcken och kan erbjuda dina kunder nya däck eller en hjulinställning och öka försäljningen.

Kassa värd namnet

Ta betalt med vår integrerade betalkortsterminal, kontant Swish, eller faktura. Dela betalningen mellan kort och kontant. DäckData hanterar även handpenning och andra valutor på ett smidigt sätt. Kassan är godkänd av Skattemyndigheten med tillhörande Z-rapport och hantering av dagskassan.

Valutastöd

Pris visas i valfri valuta för din kund. Kunden kan betala i annan valuta och om du vill så visar vi växelkassan i svenska kronor. Slipp huvudbry med att räkna om och låt DäckData göra jobbet.

Kalender

Beställningar kan enkelt kopplas till kalendern där tidsåtgång beräknas automatiskt.

Bilverkstadsjobb

Skapa bilverkstadsjobbet på din grossists hemsida och DäckData hämtar både arbetsorder och varukorg automatiskt. Med grossistkopplingen kan DäckData beställa varorna då kunden accepterat din offert.

För dig med filialer eller webshop

Ordermodulen stödjer internfakturering med automatiskt skapande av elektronisk inleverans. Centrallager med koppling till fraktsystem.

Callcenter och STRO-boken

Med Nordic Telecom tillvalet lagras samtal du inte hunnit besvara direkt i DäckData. STRO-boken en självklarhet för dig som vill ha mer fakta om däcken.

Fakturering

DäckData har stöd för enskilda & samlingsfakturor på papper, EDI, via mail och direkt över disk i valfri valuta. Du kan enkelt för varje kund välja om kunden ska ha t ex daglig-, vecko- eller månadsfaktura.
DäckData erbjuder även molnfakturering där du med ett par knapptryckningar fakturerar och vi tar hand om resten med allt från utskick och automatisk koll om din kund kan acceptera elektronisk faktura. Allt detta till ett pris som ofta är lägre än vad du betalar för kuvert och porto.

Kundreskontra

Kundinbetalningar hanterar du antingen manuellt eller hämtar du betalningsfiler från din bank och låter DäckData bocka av betalningarna åt dig. Du kan erbjuda dina kunder delbetalning och uppskov om detta behövs. Påminnelser och krav ingår. Vill du debitera ränta kan detta läggas på kommande faktura som en egen rad eller på en separat räntefaktura.

FUNKTIONER I FÖRSÄLJNING

 • Skapa/sök order och skicka som epost eller skriv ut
 • Kundbeställning med lagerreservation och handpenning
 • Stöd för försäljning på egen eller annan filial
 • Orderstatus visar vilka order du har klara
 • Valutastöd och flera prislistor
 • Stöd för webpris och verkstadspriser
 • Huvud- och underavtal
 • Löpande beräkning av marginal i kronor och procent
 • Kreditgräns och kreditspärr
 • Avtalshantering för både varugrupper och enskilda artiklar
 • Koppling till Bilregistret
 • Koppling till Däckhotell
 • Koppling till Kalender med automatisk tidsåtgångsberäkning
 • Koppling till däck- och fälgleverantörer med lagerstatus
 • Koppling till din webshop
 • Koppling till MECA
 • Smart artikelsök med färdigt på bilen-pris och kompletta hjul med bilder
 • Integrerad betalterminal
 • Swish-betalning med QR-kod
 • Stöd för streckkodsläsare
 • Tredjepartsorder för handel då varor inte hanteras i via eget lager
 • Mönsterdjupsresultat från Sigmavision, Grooveglove för merförsäljning
 • Godkänt kassaregister med x- och z-rapport
 • Följer GDPR fullt ut även för privatkunder

SMARTA TILLVAL TILL FÖRSÄLJNING

Kassalåda

Vi säljer en proffsig kassalåda med fack för både mynt och sedlar. Kassalådan öppnas då kontantkvitto skrivs.

KVITTOSKRIVARE

Plug & play skrivare för snabb och enkel installation. Helt integrerad med DäckData, 80mm Termo kvitto skrivare, Hastighet 43 rader/sek, USB-interface, port för kassalåda, skriver ut streckkoder.

NÄSTA GENERATIONS BETALLÖSNING

Med våra betalterminaler får du marknadens vassaste lösning helt integrerad i DäckData och helt utan installation i din dator. Ta betalt med blipp, Smart watch och kort på ett smidigt sätt.

Läs mer om våra terminaler här!

CREDITSAFE

CreditSafe erbjuder kreditupplysningar för att du ska veta vem du gör affärer med och för att minska risken för kreditförluster. DäckData lagrar varje upplysning du tagit i kundregistret och Creditsafe ger samtidigt en rekommenderad kreditgräns.

Eget Callcenter med Nordic Telecom

”Hej, vi har registrerat ditt nummer och vi återkommer inom kort”. Så kan det låta i luren hos din kund om du inte hinner svara. Med Nordic Telecom aktiverat visas missade samtal i DäckData med gul markering för kunder som väntat i 30 minuter och rött om det gått längre tid. Du får även se statistik på hur snabbt samtalen besvarats och hur många av dem som lett till affär.

Det finns även lösningar för dig med flera filialer eller kedjor. Kontakta oss för mer info.

Share This