Välj en sida

Kerridge Commercial Systems förvärvar Omni Accounts Software

Kerridge Commercial Systems förvärvar Omni Accounts Software.

Kerridge Commercial Systems (KCS), är en global leverantör av Enterprise Resource Planning (ERP) och affärssystem för distribution, service och uthyrning. KCS har ingått ett avtal om att förvärva Omni Accounts Software. 

Förvärvet av det Kwa-Zulu Natal-baserade Omni Accounts Software är ytterligare en strategisk investering för KCS i Sydafrika och en del av de pågående planerna på att tillhandahålla marknadsledande branschspecifika och molnbaserade programvaror för ERP- och affärshanteringslösningar. 

Efter förvärvet kommer KCS-gruppen att serva mer än 21 000 kunder och 100 000 användare på den afrikanska kontinenten. 

Andy Kudla, VD för Omni Accounts Software, säger:  “Sedan starten 1983 har vi sakta men säkert byggt upp en betydande närvaro i södra Afrika. Vi har gjort oss kända för vår förstaklassiga programvara som effektiviserar kundernas drift via en enda central programvarulösning. I och med sammanslagningen med KCS får vi både möjlighet att öka vår tillväxt samt att utöka vårt erbjudande med tillgång till mer expertis och molnbaserade lösningar åt våra kunder, något som verkligen kommer hjälpa dem att driva verksamheten framåt. Vi är alla mycket glada över sammanslagningen med KCS och vi ser fram emot vår framtida tillväxt inom koncernen.” 

Ian Bendelow (Group CEO på KCS) säger: “Detta är ett viktigt strategiskt förvärv för KCS som stärker vår närvaro på den afrikanska kontinenten, som utökar vår kapacitet och som ger oss ytterligare en plattform för tillväxt över hela Afrika. Omni Accounts Software-teamet har byggt upp ett fantastiskt företag; de är kända för sin utmärkta programvara och sina tjänster och de förstår marknaden innifrån och ut. Som en del av KCS kommer Omni Accounts att kunna erbjuda sina kunder stora fördelar genom att utnyttja KCS omfattande portfölj av branschspecifika molnbaserade lösningar och lagerapplikationer. Jag ser fram emot att se möjligheterna accelerera när vi erbjuder både nuvarande och framtida kunder den innovation som de behöver i denna föränderliga värld.” 

Omni Accounts Software är en sedan länge etablerad mjukvaruleverantör med speciellt focus på detaljhandeln, distribution, gruvdrift och redovisning i hela södra Afrika. Omni Accounts Software tillhandahåller verksamhetskritiska ERP-lösningar till kunder, både direkt och via affärspartnerkanaler. 

KCS är en marknadsledande och prisbelönt leverantör av branschspecifika molnbaserade affärssystem med över 34 000 kunder världen över, med fokus på fordons-, distributions-, grossist- och maskinuthyrningsmarknaderna. KCS molnbaserade programvarusviter stöder komplexa, branschspecifika arbetsflöden och tillhandahåller verksamhetskritiska lösningar som gör det möjligt för kunderna att effektivt hitta leverantörer, effektivt lagerhålla, sälja lönsamt och erbjuda konkurrenskraftig service. KCS har kontor i Storbritannien, Europa, USA, Afrika, de nordiska länderna och Australien. KCS servar kunder i 76 länder och har 1.200 anställda över hela världen.

Ängs Maskincentral väljer DäckData som sitt affärssystem!

Ängs Maskincentral väljer DäckData som sitt affärssystem!

Ängs Maskincentral startade sin verksamhet redan på 1960-talet då man handlade med begagnade flygplansdäck som man sålde till lant- och skogsbruk – en verksamhet som snabbt utökades med däck för både traktorer och bilar och man fick bland annat agenturen för tjeckiska...

Compilator förvärvas av Kerridge Commercial Systems ltd

Compilator förvärvas av Kerridge Commercial Systems ltd

Kerridge expanderar sin verksamhet till Skandinavien och norra Europe. Kerridge Commercial Systems (KCS), en global leverantör av affärssystem för fordons-, distributions- och maskinuthyrningsindustrin, har ingått avtal om att förvärva Compilator. Förvärvet av...

Joseph Stameus – från ensam på en öde ö till gänget på Compilator!

Joseph Stameus – från ensam på en öde ö till gänget på Compilator!

Joseph är vårt senaste tillskott på Compilator! Han kommer att ansvara för våra tester och bygga interna verktyg som ska se till att hålla buggarna borta och skapa en testkultur som ytterligare stärker vår produkt. ”Jag ser det som en spännande utmaning att ge mig på...

Gummicentralen i Hjo – ResursBank spar tid!

Gummicentralen i Hjo – ResursBank spar tid!

Sedan ResursBank-tillägget lanserades i DäckData så har fler och fler av våra användare tagit verktyget till sig och sett fördelarna med att kunna erbjuda avbetalning och köp mot faktura – allt genom ett fåtal klick. Vi frågade John Jarstål på Gummicentralen i Hjo...

Share This