Välj en sida

Compilator förvärvas av Kerridge Commercial Systems ltd

Kerridge expanderar sin verksamhet till Skandinavien och norra Europe. Kerridge Commercial Systems (KCS), en global leverantör av affärssystem för fordons-, distributions- och maskinuthyrningsindustrin, har ingått avtal om att förvärva Compilator. Förvärvet av Compilator är en strategisk investering för KCS, som är del av strategin att växa i nya regioner och ytterligare utöka sitt erbjudande till fordonsindustrin.

Det sammanslagna KCS kommer att bli en ledande leverantör av affärssystem till däckåterförsäljare och däckgrossister i Skandinavien, Storbritannien, Irland och Nordamerika med över 13 000 anläggningar inom däck- och bilservicesektorn. KCS är en marknadsledande och prisbelönt leverantör av ERP- och affärssystem med över 35 000 kunder över hela världen, med fokus på fordons-, distributions-, detaljhandels- och maskinuthyrningsmarknaderna. Compilator har levererat ERP-lösningar till kunder inom däckbranschen i över 25 år. Företaget är stolt över att kunna erbjuda utmärkt service till sina kunder. Som en del av KCS-gruppen har Compilator nu tillgång till hela utbudet av KCS-produkter, lösningar och expertis för att kunna erbjuda sina kunder ännu större fördelar. Genom förvärvet får den utökade koncernen ytterligare 1 100 kunder och 2 000 verkstäder, vilket innebär att det totala antalet kunder uppgår till över 35 000 över hela världen.

Ian Bendelow, KCS VD, kommenterade: ”Detta är ett viktigt strategiskt förvärv och en ingång till den nordiska marknaden för KCS. Compilator-teamet kommer att bli en integrerad del av KCS Group, och tillsammans tror vi att vi kan växa betydligt på denna viktiga strategiska marknad. Som en del av KCS kommer Compilator-teamet att ha tillgång till ännu fler resurser och lösningar. Jag ser fram emot ökade antal möjligheter när vi erbjuder kunder – nuvarande och framtida – den innovation de behöver i en föränderlig värld.”

Anders Paulcén, VD på Compilator, säger: ”Under mer än 25 år har vi byggt upp en betydande närvaro på den nordiska och brittiska marknaden och har levererat det mest kompletta däcksystemet på marknaden. Genom att gå samman med KCS kan vi nu öka vår närvaro ytterligare och utöka vårt erbjudande med tillgång till mer expertis och tjänster för våra kunder för att verkligen hjälpa dem att driva sina verksamheter framåt. Vi är alla mycket glada över att gå samman med KCS och ser fram emot vår framtida tillväxt inom koncernen.”

Kerridge Commercial Systems är en internationell leverantör av ERP-system. Med huvudkontor i Storbritannien och verksamhet i Europa, USA, Afrika och Australien har företaget över 35 000 kunder i 76 länder med intäkter på över 140 miljoner pund och 1 200 anställda över hela världen. Compilator är en sedan länge etablerad programvaruleverantör som tillgodoser behoven inom däck- och och bilbranschen på 2 000 verkstäder i Norden, Storbritannien och Irland.

Joseph Stameus – från ensam på en öde ö till gänget på Compilator!

Joseph Stameus – från ensam på en öde ö till gänget på Compilator!

Joseph är vårt senaste tillskott på Compilator! Han kommer att ansvara för våra tester och bygga interna verktyg som ska se till att hålla buggarna borta och skapa en testkultur som ytterligare stärker vår produkt. ”Jag ser det som en spännande utmaning att ge mig på...

Gummicentralen i Hjo – ResursBank spar tid!

Gummicentralen i Hjo – ResursBank spar tid!

Sedan ResursBank-tillägget lanserades i DäckData så har fler och fler av våra användare tagit verktyget till sig och sett fördelarna med att kunna erbjuda avbetalning och köp mot faktura – allt genom ett fåtal klick. Vi frågade John Jarstål på Gummicentralen i Hjo...

Share This